top of page

Forløb med Israel og Palæstina

  1. Reflekter over det længere forløb om Israel/PalæstinaHvordan synes du, det har været med til at forberede dig på turen til Israel.

Nu ved jeg meget mere om hvad der egentlig foregår nede i Israel, og hvordan de har det med palæstina og omvendt.

Vi kan også meget mere forstå hvad der er der sker dernede, hvis der nu kommer noget omkring det.

 

Beskriv din forståelse af konflikten og hvorfor, den er vanskelig at løse.

Jeg har fået meget mere forståelse for hvordan de har det med hinanden. Den er vanskelig at løse, fordi begge parter ikke kan se hinandens synsvinkel og perspektiv. Også fordi de begge to gerne vil have landet.

Udvælg noget fra FPT, du synes har været særligt spændende og reflekter over, hvorfor det var spændende, og hvad du har lært.

Jeg har valgt det forløb med Armadillo. Fordi jeg synes virkelig at det var spændende at se og følge med i hvordan de danske soldater oplever krig.

Kompetencetimer: Udvælg noget fra kompetencetimerne, du gerne vil vise frem. Skriv en forklarende tekst til, hvad det handler om, og hvorfor du har udvalgt det. Reflektér over din læring gennem netop dette emne/opgave og dokumentér det på din portfolio med billeder eller opgavetekst.

Jeg har valgt en opgave som vi lavede i engelsk, hvor vi skulle oversætte engelske sætninger om til dansk og hvor vi arbejde med udsagnsord og hvor vi skulle sætte dem i rigtig form. Det syntes jeg var rigtig godt, fordi jeg lærte meget syntes jeg.

 

Projekt: Beskriv dit projekt, så andre forstår, hvad du har arbejdet med.

Jeg har arbejdet med de indfødte i Amerika. Så vi tog udgangspuktet i, dengang Columus opdagede Amerika, og fandt indianerne. Vi snakkede meget om hvordan europæerne overtog indianernes land og tog dem som slaver og dræbte dem.

 

Hvordan har det været at arbejde med? Hvad var mest/mindst udfordrende?

Jeg syntes faktisk at det har været spændende. Jeg synes det var helt vildt at finde ud af hvor forfærdeligt det var for indianerne, og hvordan de blev behandlet.

Jeg synes det der var mest udfordrende var, at læse monologen op for folk, og for hele Frem10. Jeg syntes det var meget grænseoverskridende, og  jeg ved ikke helt hvorfor. Jeg syntes bare at det var svært at leve sig så meget ind i det, foran andre.

Det mindst udfordrene tror jeg var at male, eller nogle gange kunne det godt være lidt svært, og hvordan man lige skulle male nogle ting, men ellers syntes jeg virkelig bare det var hyggeligt at male, for jeg elsekr virkelig at male.

 

Hvilken erfaring fra projektet er den, du husker bedst (hvorfor?)?

Mmh det tror jeg skulle være, at bare tage en dyb indånding og så skal det nok gå. Fordi jeg var rigtig nervøs for at læse monolog højt.

 

Reflektér over jeres samarbejde i studiegruppen.

Jeg synes virkelig det har været en godt samarbejde, fordi at vi har været gode til at hjælpe hinanden. Jeg synes også vi har været gode til at dele opgaverne ud, så man altid lavede noget. Fx i to af dagene ca. malede mig og trine maleriet imens de andre lavede billedcollage. Så jeg synes vi har været gode til at fået lavet mange ting i løbet af en dag, men på samme tid også hygge os og tage 5 min pause nogle gange.

 

Giv dit bud på, hvad de kreative elementer (billedcollage, monolog, billede) gør for din forståelse af og tilgang til den konflikt, du har arbejdet med.

Man har fået meget mere syn på hvordan selve konflikten var. For så har vi set en masse billeder fra konflikten dengang, og hvordan det kunne have set ud.

2018/19 - Lise Rahbek Eriksen

bottom of page